Verslaggever NOS Journaal

Kysia Hekster was in 2009 correspondent voor het NOS Journaal in Moskou. In een van de toen heel populaire zomercolumns bracht zij de toestand van het Moskouse fietswegennet in beeld. En dat deed ze op een beixo Compact. Opeens fietste daar een vouwfiets van beixo door het beeld in het Journaal. Gelukkig voorzien van dikke banden en goede remmen, want de fietswegen waren niet optimaal en eentje hield zelfs abrupt op, het fietspad met de bijnaam ‘cycling road to nowhere’.

In weinig steden op de wereld is zoveel veranderd in de laatste 12 jaar als in Moskou. Kysia laat ons weten dat voor de fietser veel ten goede gekeerd is sindsdien en dicht zichzelf daarin een bescheiden rol toe: “Fietsen in Moskou gaat nu een stuk beter, dat móet haast wel komen door mijn filmpje van toen. De fiets was van mijn man en hij rijdt er nog altijd op.”

De Zomercolumn uit 2009

1 thought on “Kysia Hekster op een vouwfiets door Moskou

  1. Hoewel lang geleden kan ik deze zomercolumn nog goed herinneren. Vooral het sjouwen met de fiets door de metro en de brede, met auto’s gevulde straten zonder duidelijk fietspad. Jammer dat de zomercolumn nergens meer te zien zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *